Vi överlevde!

Efter flera veckor med förskolebarn som varit hemma 100% + en veckas karantän för hela familjen var det förra veckan äntligen dags för efterlängtade rutiner. Barnen friska, Algot fick komma tillbaka till sina 15 timmar på förskolan. Jag såg framför mig några timmar varje dag där jag kunde sova ikapp, ligga och vila, ta långsamma promenader, äta mat som bara jag gillar, äta godis mitt på dagen osv.

På mitten av förra veckan insåg vi: det kommer ju ett sportlov. Mycket tidigare än min hjärna räknat med. Vilket innebär: mig ensam med tre barn som ska underhållas, få i sig någon typ av mat flertalet gånger om dagen (kanske ska köpa näringsdrycker till dom? Obs skoja). De ska få frisk luft varje dag och helst inte slå ihjäl varandra. Rimliga mål tycker jag.

Jag såg mina vilor, tystnaden och godispåsen försvinna i fjärran. Som en ballong som blåser iväg och jag står sorgset kvar. Tomhänt. Trött. Hej då powernaps! *vinkar dramatiskt med en handduk medan tårarna långsamt rinner nerför mina kinder*

Missförstå mig inte, jag unnar dom lov, men JAG kan inte ge dom det de kanske hade velat på ett sportlov. Inga skridskor, inget badhus eller bowling, inget lekland. Jag kan knappt åka och handla just nu pga sammandragningar och ont. Bara att gå upp och nerför fyra trappor så fort vi ska någonstans är en utmaning för tillfället. Hur får man ett helt sportlov att gå relativt smärtfritt utan att behöva anstränga sig fysiskt? Det dåliga samvetet gnager.

Well, vi överlevde om vi säger så! Hurra!! I måndags var det ju Alla hjärtans dag, barnen överraskade mig med att gör en underbar frukostbricka. Vi pysslade lite, bakade en kaka, fikade, och så var den dagen över. En promenad i skogen ena dagen, ett besök på biblioteket andra dagen. Lite lekpark och ett kalas så gick veckan ganska snabbt ändå. Mer skärmtid än jag önskat men det råder undantagstillstånd med en gravid mamma.

Min frukostbricka, hur fina kan barnen va eller? 😭 Sen att dom åt upp det mesta av det spelar ingen roll!
Biblioteket, bästa stället på jorden.

Det kanske bara är en illusion att alla andra gör så mycket roligt på sportlovet? Snälla säg ja.

2 reaktioner till “Vi överlevde!”

 1. Ja, det är en illusion. 😁
  Vi fick covid förra veckan både jag och Ruben, nu är vi bättre men orkar inte mycket. Vi har inte hittat på nåt alls knappt. Stackars barn. Men de verkar inte ledsna faktiskt!

  Gilla

  1. Åh hoppas ni får orken tillbaka snart!
   Nej Valle spelar fortnite med sin kusin hela dagarna och är supernöjd ! 😬Maja och Algot pratar om skridskor och badhus men de får acceptera läget. De har ändå varandra att leka med 😊

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s