PMS och den hysteriska kvinnan

PMS. Ett litet litet helvete. Ett återkommande helvete. Som jag ändå på något sätt lyckas förtränga varje månad. Och varje månad undrar varför jag dippar så.

Det är som att jag är två personer. Vid ägglossning är jag skyhögt i humöret. Hela jag nästan skakar av framtidstro, planer, energi. Allt är möjligt. Ingenting kan stoppa mig. Jag vill göra allt. Samtidigt. Tiden räcker inte till.

Sen. Går det neråt kan man säga. För varje dag ner ner. Tills jag i några dagar är så långt ner att jag har svårt att komma ur sängen. Allt är tungt. Jag är ledsen. Gråter. Är arg. Gråter igen. Tålamodet existerar inte. Livet känns totalt meninglöst. I mitt huvud är det mörkt. Jag är trött. Hungrig. Men ändå aptitlös. Deprimerad.

Oooooch, sen vänder det igen. Om och om och om igen. Det har hjälp mycket sen jag skaffade en app och har koll på min menscykel. Då kan jag gå in och kolla var jag är någonstans och det hjälper lite. Mot tankarna att jag helt håller på att bli galen. Men mörkret är ju lika mörkt ändå tyvärr.

Jag börjar bli less. Och vill gärna få bukt med detta. För det går ju att bli av med. Iallafall få det bättre. Med kost, tillskott och i värsta fall medicin. Det finns krämer med hormoner som ska hjälpa. Få jämnare blodsocker med hjälp av maten. Fysisk aktivitet. Exempelvis.

Är det någon som sitter på tips? För jag är inte ensam om detta, det vet jag. Men det pratas inte om det så mycket som det borde. Utan vi kvinnor är ju så känsliga. Hysteriska. Och skall icke tas på allvar. Inte när det är menstruation på gång. Ack nej.

Skriv gärna era bästa tips. Eller snälla skicka lite medlidande. Tack på förhand. / Mvh Den hysteriska kvinnan

2 reaktioner till “PMS och den hysteriska kvinnan”

 1. Är i precis samma sits så förstår dig verkligen! Har inga tips och råd, önskar mig också sådana! Mina funderingar har en tid varit, då jag hört det kan hjälpa med rätt preventivmedel. Inte haft något alls sen innan barn. Antagligen har jag alltid haft en släng av pms, men aldrig fattat fören i vuxen ålder. Även fått till mig att efter graviditeter och 30+ är det vanligare att pms uppkommer eller blir värre om man haft det sedan tidigare. Att det är en enda röra bland alla hormoner efter graviditet, förlossning, kanske amning, och att man faktiskt blir äldre och går mot klimakteriet. Så ”botet” borde väl vara att få ordning på alla hormoner? Kanske skulle det funka med preventivmedel, har ju antagligen hänt endel på den marknaden sen man själv hade. Vet dock inte hur det är för dig. Vet också Att man kan få antidepressiva utskrivet att ta enbart under pms, om man har kraftig ångest och depression som ”huvudkaraktär” i sin pms. Får du några bra tips, skriv ett inlägg och dela med dig ☺️ Är som sagt nog många kvinnor som lider och skulle behöva medsystrar och tips och råd 🥰

  Gillad av 1 person

  1. Ja en del äter ju minidoser av SSRI mot just PMS, och blir hjälpta. Men jag är också rädd för biverkningar 😑 Preventinmedel med hormon funkar inte för mig, mpr dåligt på så många andra sätt istället och vågar inte ens experimentera med det nu. Jag har nog egentligen aldrig varit så harmonisk som under graviditeterna, och det säger ju sig självt, då slipper man ägglossning och mens 🤔 Kanske därför jag skaffat tre barn, haha? 🤣
   Hoppas du också hittar något som hjälper, tror inte en del förstår hur mycket man faktiskt lider av det!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s