Är bloggandet på väg att dö?

Här sitter jag vid köksbordet i strumpbyxor och flötigt hår, har precis lämnat in ett covid-test pga förkyld, och funderar återigen på vad som ska hända i livet. Kan ni känna igen er i det där när hjärnan sprutar idéer, den kreativa delen lever sitt eget liv, men det är så svårt att gå från tanke till handling?

Det är jag i nu. Det är så många saker jag vill göra, men hur ska jag få det från huvudet ut genom fingrarna? Var ska jag börja? Min hjärna startar upp projekt åt mig, jag hinner knappt med, men i slutändan blir det inget annat än besvikelse att jag aldrig kom till skott. Och såhär kan jag känna igen att det alltid är för mig efter nyår. Det är något med att våren kommer närmare som gör att det börja leva mer i mitt inre. Det är som att min hjärna är ett körsbärsträd och idéerna knoppar som bara väller fram i takt med att dagarna blir ljusare. Och jag slits emellan frustration och förväntan.

Jag vill skriva, läsa böcker, fota, filma och fortsätta med youtube, plugga. Utvecklas och bli bättre. Lära mig nya saker. Mitt huvud skriker åt mig att BARA GÖRA NÅGOT. Något jag tycker är roligt. Som jag inspireras av. Som är något annat än att koka makaroner, plocka upp smutsiga kläder från golvet och tömma diskmaskinen. Men alltför ofta är tiden som kan ägnas åt egna intressen nästan obefintlig. När barnen väl somnat är klockan närmare 22 och valet står liksom mellan att hinna/orka duscha, äta, umgås med partner, hämta tvätt i tvättstugan osv i all oändlighet. Och just det, lägga sig i tid skulle ju prioriteras också. För att liksom orka med nästa dag.

Just det där med youtube är något som kliat i mig ända sen jag började lite smått 2019. Jag fortsatte inte för jag hade ingen dator att redigera i, ingen bra kamera och egentligen ingen idé vad jag ville med det. Jag blev inte nöjd med det jag gjorde. Nu har jag mer tekniska möjligheter att ta upp det igen och jag tycker det verkar så roligt när jag ser andra vlogga exempelvis. Jag bara känner: DET DÄR VILL JAG OCKSÅ GÖRA!

Och sen tänker jag på den här stackars bloggen. Det sägs ju att bloggen är död, nu är det rörlig media som gäller. Vad känner ni? Kanske kan jag göra både och?

Nu skriker barnen att de är hungriga. Räcker det inte att de åt igår? Ska de ha mat idag också? Skoja. Typ.

3 reaktioner till “Är bloggandet på väg att dö?”

 1. Jag vet hur det är 🙂 Bara ett av mina barn är litet men han tar extremt mycket tid. Det är så här det är att vara småbarnsförälder, men kanske kan du bestämma dig för EN kreativ sak som du vill göra? En enda liten. Till exempel det här med video. Att du bestämmer dig för att publicera en 5-10 minuter lång video i veckan. Det låter lite men jämfört med idag är det 100% mer.

  Precis som när man börjar träna så kan man inte gå på milspasset varje dag på en gång. Man känner kanske att man har motivationen och viljan men musklerna måste börja tränas försiktigt.

  Gillad av 1 person

  1. Ja du har rätt. 10 minuter i veckan är ju rätt enkelt att få ihop, om man prioriterar sin tid rätt 😀Också en sak att bli bättre på: att inte slösa tid på slösurf tex 😂 Hur går det med din blogg förresten? Jag hade först tankar på att helt radera min men har nog ändrat mig.

   Gilla

   1. Jag har precis satt in appbegränsningar på min mobil. Enda apparna som alltid är tillgängliga är nyttoappar typ bank och Bibel. Jag har försökt många gånger förr att minska men den här gången känns det annorlunda, jag vill verkligen nu. Haha min blogg 😛 Hur många gånger har jag inte funderat på att ta ned den helt! Nu tycker jag det börjar kännas trevligt att ha den igen. Jag tycker om blogg som format i alla fall!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s