Jag vill bara röka!

Ja. Det är sant. Jag rökte i många år innan jag blev gravid 2012. Slutade direkt utan några egentliga problem. Hållt upp under graviditeter och amning men börjat röka igen mellan barnen. Nu är jag varken gravid eller ammar och trots att jag inte rökt på tre år så är jag SÅ RÖKSUGEN. Det blir bara värre. Denna gången vill jag verkligen inte börja igen men det känns så svårt?

Det låter ju superkonstigt, jag vet ju att det är farligt, dyrt, dumt bla bla allt det där, men det är som att min hjärna inte bryr sig det minsta. Den vill ha cigg och den vill ha det nu! Är det detta som kallas berondehjärna?

Det värsta är ju att jag inte alls tycker att det är äckligt. Jag skäms över att säga det men jag älskar att röka. Det är liksom en sån där favoritgrej som vid vissa tillfällen bara är så gott. Tillfredsställande. En kall vinterkväll. En vårdag i solväggen. Efter att svalkande sommarbad.

Överallt ser jag folk som röker, jag andas in röklukt och så fort jag ska handla vill min hjärna att jag ska köpa ett paket mentolcigg. Jag kan väl inte vara ensam om detta? Eller?

Just nu känns det som att det kommer vara omöjligt att stå emot i längden. Ni som vart rökfria länge, är ni fortfarande röksugna? Hur står ni emot? Jag vet att för vissa beroendepersoner (och jag är en solklar sådan!) så är det en livslånga kamp att sluta med vad man nu varit beroende av. Och nu är står liksom ingeting i vägen. Ingen graviditet. Inget ammande. Min kropp är min endast liksom. Förstår ni?

Jag vill verkligen inte uppmuntra till rökning, det vill jag förtydliga, men detta känns verkligen jobbigt! Hur gör man?

3 reaktioner till “Jag vill bara röka!”

 1. Jag hoppas att inte det här gör det hela värre, men jag var med om samma för några månader sen. Jag fick ett röksug som byggdes upp över tid och inte verkade ge med sig.
  Jag var ensam hemma en kväll, och vet du vad jag gjorde? Jag köpte ett paket, och sen rökte jag ”så mycket jag ville” hela den kvällen. Sen slängde jag hela paketet ordentligt (så det inte skulle gå att gräva upp igen) för att inte riskera att fortsätta röka och har inte rökt nåt efter det.

  Det var dyrt för bara några få cigaretter men jag resonerade att en del kan gå på krogen och ta en drink för samma summa. Då kan väl jag betala samma för några cigaretter, för en kväll.

  Det här är verkligen inte heller något som jag rekommenderar, och jag är ledsen om jag uppmuntrar till något dåligt som kan leda till fortsatt beroende och ovana. Jag hoppas att du absolut inte faller dit igen, för det är verkligen härligt härligt, men farligt farligt, som Björn Skifs sjunger!

  Gilla

  1. Haha det låter UNDERBART 😂 Visste inte att du rökt tidigare. Har röksuget gått över efter den kvällen?
   Det värsta är att jag saknar att röka, det har varit en del av mig så länge, speciellt vid sociala sammankomster, man kunde alltid ses på en cigg.

   Skönt att se att jag inte är den enda som dras med gamla beroenden som inte vill ge sig 😅

   Gilla

 2. Ja jag har rökt periodvis, och periodvis ganska mycket!
  Och ja jag måste säga att det mesta av röksuget gått över, kan bli småsugen stötvis, men det besvärar mig inte och jag ser inte rökare överallt jag tittar. Innan jag tog den här kvällen funderade jag på att köpa en vape. Jag till och med la en order på en men hann höra av mig till nätbutiken och avbryta ordern i ånger för jag hade tänkt köpa den i smyg utan att säga något till min man ens, och det kändes inte som en bra grej att göra inför Gud 😂 och just nu kan jag vara glad över en period när jag inte behöver kämpa med det här alls, så det var ju värt att inte börja med facit i hand!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s