Jag är vid liv

En trötthet bortom det vanliga. Det befinner jag mig i för tillfället. Saker som jag ofta gör utan någon särskilld ansträngning känns just nu som oöverstigliga. Jag behöver veckohandla tillexempel, men jag vet inte om min hjärna kan fungera såpass att jag får ihop det vi behöver. Kan hända att jag kommer hem med julmust och pepparkakor istället för typ…blöjor. Jag brukar handla för hela veckan, planera alla middagar, ta upp kött ur frysen i tid. Den nivån är långt borta. Att det ens finns mjölk hemma är Rasmus förtjänst, som kom ihåg att köpa sent igårkväll efter träning. Tanken på att jag behöver dammsuga gör mig på riktigt illamående. Det går bara inte. Inte idag. Jag håller på att somna stående liksom.

Jag tror det är mörkret och den totala bristen på solsken som gör mig knäpp. När visade sig solen sist? Minns ni det? Jag har ingen aning. Jag saknar den. Hela världen känns grå och blöt, som en äcklig gammal disktrasa.

En annan grej kan vara att jag den sista veckan legat uppe alldeles för länge på kvällarna och läst böcker. Jag har hamnat i ett flow, jag vill bara läsa läsa läsa. Saknat det enormt de senaste åren. Är glad att barnen ändå somnar i rätt bra tid på kvällarna att det hinns med både att både se en serie tillsammans OCH läsa vid läggdags. Ibland kan jag känna att det kan vara okej att offra sömn för något annat, som kan ge en energi på annat sätt. Inte bara vara mamma, diska, laga mat, lägga barn och sova.

Äsch, detta blev ju flummigt. Jaja, jag är trött, nu vet ni det. Jag minns knappt hur det är att vara pigg, så kan vi säga. Jag lever inte, jag är vid liv. En skillnad där.

Nu ska jag handla och sen ta Algot till tandläkaren innan två barn till ska hämtas och tas hand om, typ få något att äta, kanske se en film. Jag har iallafall hunnit med min underbara morgonpromenad som jag älskar.

På återhörande.

 

En tanke på “Jag är vid liv”

  1. Jag känner igen mig! Jag upplever mitt mående och min energi som cykliskt. Ibland har jag koll och ork, ibland inte. När jag har koll och ork brukar jag ibland få för mig att jag fått in tekniken och ”knäckt koden” och att jag alltid kommer ha koll och ork, hahaha. Jag har också en dipp just nu, hade en extremt, för mig, ansträngande vecka förra veckan. Maken tog då alla barnen och åkte till sin mamma, och jag fick en natt själv hemma. Det var som en gåva från Gud Fader själv.

    Kan Rasmus ta barnen och åka iväg nånstans en natt och låta dig vräka i dig godis, duscha, se på serier, läsa, sova, i vilken ordning du vill?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s