Lär känna mig- 14 frågor och svar

Vem är du? Jag heter Natalie Ragnarsson, är 30 år och bor i Tidaholm.

Familj? Gift med Rasmus och vi har tre barn; Valdemar 6 år, Maja 4 år och Algot som fyller två år nu.

Vad har du gjort idag? Gick upp 6.30 och hjälpte Valdemar att bli färdig till skolan. 7.10 gick vi ut till skolbussen. Efter det har jag krånglat med dator och telefon, försökt föra över bilder som inte vill fungera. Ätit äggfrukost och skrivit detta inlägg!

Vilken är din favoritårstid? Vår och höst. Våren för att det känns som att livet återvänder, både i mig själv och i världen omkring mig. Hösten för att jag då ofta har panik på sommarens värme som får mig att känns mig instängd i mig själv. Hösten gör att jag kan andas och känner mig lätt och fri. Tycker överlag att sommar är sjukt överskattad (för varmt och noll rutiner)  och vintern är för lång och mörk.

IMG_3555

Chips eller godis? Chips! Estrellas grill- eller dillchips alla dagar i veckan (eller alltså, jag äter det inte alla dagar iveckan, men ni fattar). Jag skulle vilja räkna ut hur många kilo chips jag ätit under min livstid. Eller kanske inte förresten…

Vad gör du när ingen ser? Barnen är ju alltid runt mig så de ser och hör ALLT jag gör. Men jag sjunger och dansar. Med inlevelse. SÅ imponerad av mig själv ibland, jag är grym.

Vad är din favoritmat? Potatis, kött och en god sås. Går att variera i oändlighet och är alltid gott. Men mer preciserat: Kokt potatis, stekt fläskkarré och en gräddig sås gjord på stekskyn.

Favoritbok? Bibeln såklart! Den bok jag skulle rekommenadera alla att läsa! Men när det gäller skönlitteratur så älskar jag svenska kriminalromaner, speciellt Camilla Läckbergs böcker. ÄLSKAR även Johan Theorins böcker om Allvaret som utspelar sig på Öland. Svenska böcker har ofta en känslig ton som tilltalar mig, svårt att sätta fingret på.

Vad vill du jobba med? Min största dröm är att bli författare. Jag skulle vilja leva på mitt skrivande och drömmer just nu om att skriva en bok. All form av media egentligen tycker jag är intressant, speciellt youtube som just nu exploderar av möjligheter. Är inne igen på att starta upp min youtube-kanal som jag trevade med i början av förra året. Kanske lite annan inriktning, vi får se. Mitt huvud är sprängfyllt av idéer om både det ena och andra just nu. Det är ju vad jag drömmer om, det jag skulle tycka var absolut roligast att ha som yrke.

Vem är din idol?  Jesus. Såklart! Alltid nummer ett! Annars är det återigen Camilla Läckberg. Sjukt imponerad av hennes historia. Hon har verkligen börjat på noll och arbetat sig upp, många gånger ensam, med småbarn och allt. Om ni inte satt er in i hennes författarresa, gör det, kolla gärna på hennes avsnitt av Stjärnorna på Slottet.

Vad lyssnar du på nu? Poddar. Älskar poddar. Just nu är favoriterna Momsplaining med Knivlisa och hejhejvardag- Lousie. Väldigt underhållande för mig som småbarnsmamma, jag skrattar HÖGT! Jag lyssnar även på en äldre podd med Denise Rudberg och Mikaela Bley (författare) som heter Första Glaset. Podden är från 2018, men den funkar absolut att lyssna på fortfarande. jag är så sugen på att läsa deras böcker.

Morgon- eller kvällsmänniska? Trots att jag HATAR att gå upp när klockan ringer så älskar jag de första tidiga timmarna på dagen. Alla timmar innan lunch är mina absolut mest produktiva. Att gå ut i kylig luft vid 7 på morgonen kan vara bland det bästa jag vet! På kvällen är jag oftast så trött och bara ränner runt och flyttar på saker känns det som. Panikstädar för jag hatar att vakna till stök.

Vad ångrar du mest? Mitt största ånger är solklart att jag valde fel gymnasieprogram av fel anledning. Jag kom in på Mediaprogrammet i Skövde, jag var väldigt intresserad av radio just då, men även att skriva som alltid varit mitt stora intresse. MEN! Jag valde att gå Barn- och Fritid för att en av mina kompisar skulle gå där och det kändes tryggare. Rädslan att börja ett gymnasie i en annan stad, i en klass där jag inte kände någon, tog överhanden. Ångrade mig direkt ska jag säga och typ pratade mig igenom lektionerna i gymnasiet pga totalt ointresse. Jag kan typ gråta över detta än idag, för det har ju påverkat resten av mitt liv.

Vad gör du för att må bra? Just nu jobbar jag mycket med att vara snäll mot mig själv. Jag sliter med en del matångest som inte är nyttig och kämpar varje dag med att INTE begränsa mig själv utan att njuta av både mat och matlagning. Sen har jag börjat att ta längre promenader när jag lämnat Maja på förskolan, vilket är tre dagar i veckan. Med Algot i vagnen går jag utmed Tidan och ut på grusvägar, bort från människor och andas in den stillhet som finns där. Jag älskar att gå ensam, ibland i tystnad, ibland med podd i hörlurarna. Det ger mig MASSA energi och ren livsglädje. Att gå till kyrkan och lyssna på lovsång, be och träffa goda vänner som delar min tro är också något som får mig att må riktigt bra.

Det var lite om mig, är det något annat ni skulle vilja fråga mig om? Kommentera gärna i så fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s