Att vara frimodig

”Då trädde Jesus fram och talade till dem och sade: ”Åt mig har getts all makt i himlen och på jorden. Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar! Döp dem i Faderns och Sonens och den helige Andes namn och lär dem att hålla allt som jag befallt er. Och se, jag är med er alla dagar till tidens slut.” (Matt 28:18-20)

Detta är Jesus missionsbefallning. Den är tydlig. Och viktig. Det är detta vi ska göra. Det var detta den första församlingen gjorde. De var ute och spred ordet om Jesus, riskerade allt, till och med sina liv några av dem. De torterades, fängslades, hånades och dödades. Men de arbetade hårt, nya församlingar startades överallt, och de var ihärdiga.

Jag har länge kvävts av en stark människofruktan. Men min Gudsfruktan har börjat ta över mer (och nej, det är VERKLIGEN inte något dåligt, Gud älskar oss, men vill att vi ska vara honom trogna). Jag vill att det han menat för mig ska få komma ut. Han måste vara viktigast.

Ofta tar allt annat i livet överhanden. Livet med småbarn innebär ofta att man sover mer dåligt än bra, kvällarna kan bli sena med svåra läggningar, och tiden blir knapp. Man gör kanske dåliga val och sätter sig framför en serie istället för att läsa sin Bibel (här är jag oerhört skyldig!). Telefonen prioriteras framför bön.

jesus

Jag har en förmåga att vilja fly in i andras verkligeheter och det kan jag göra enkelt genom instagram exempelvis. Det finns så många olika spännande liv därute jag kan ta del av och drömma mig bort till. Jag har alltid haft den där känslan av rotlöshet och rastlöshet inombords och har oerhört svårt att känna mig tillfreds där jag är. Jag vill alltid vidare, någon annanstans, svårt att vara här och nu.

Men Gud kan lugna mig. Han visar att jag är där jag ska vara, om jag bara litar på Honom. Han har fört mig dit jag är nu och jag måste lita på hans ord. Han frälste mig för tre år sedan, och sedan dess har mitt liv blivit så bra på så många olika sätt.

Och det får mig att fundera: om andra före mig inte hade följt hans missionsbefallning, då hade kyrkan dött ut för längesen. Då hade jag aldrig hört talas om Jesus och blivit frälst, och jag hade förmodligen varit fast i gamla beroenden och dåligheter. Jag och Rasmus hade med all säkerhet gått skilda vägar för längesen och allt sett annorlunda ut.

Det är mycket tack vare andra människors frimodighet våra liv är förvandlade, och det uppdraget har också givits oss. Så i allt jag gör vill jag peka på Jesus. Han är Vägen, Sanningen och Livet. Gå till honom alla ni som är tyngda av bördor. Du kommer inte att ångra dig, jag lovar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s