Att komma nära Gud genom musiken

Musik. Vi har alla en relation till den. Den väcker minnen. Känslor. Skapar stämning. Den kan få oss att gråta. Eller att skratta. Den kan vara irriterande eller underbar.

Sedan jag blev frälst så lyssnar jag i princip endast på kristen musik. Den musik jag brukade tycka om känns plötsligt tom och intetsägande. En låt som förr väckte vissa känslor gör inte längre det. För när Gud kommer in i våra liv så blir Han viktigast. Det väcks en längtan inom oss att söka Honom. I allt. Vi blir en ny människa och dör bort från vårt gamla.

Vissa saker sitter hårdare fast och nästan vägrar släppa oss. Men en del saker förändras med en gång. För mig var musiken en sådan sak. För det var genom musiken som budskapet om frälsningen äntligen nådde fram. Det var musiken som fick mitt hjärta att till slut öppnas och släppa in Jesus. Och det är musiken som fortfarande får mig att känna mig som närmast Gud.

När jag åker bil sätter jag på lovsång direkt jag sätter mig och den läkning jag behöver påbörjas vid första tonen. Det är som att Gud talar direkt till mig genom musiken. Allt jag behöver kan rymmas i en enda mening.

img_8998

I kyrkan kan lovsången ibland nästan bli jobbigt känslosam. Allt jag bär på. Allt jag plågas över. Allt jag känner skam över eller längtar efter. Allt kommer upp till ytan till tonerna av lovsången. För att försöka låtsas inför Gud är omöjligt. Han ser. Allt ser Han. Jag blir hudlös och jag får överlämna allt jag bär på till den enda som kan läka och bära mina bördor. Det är ofta smärtsamt och många gånger vill tårarna bara ut. Hjärtat slår och det är som att man går sönder och läker på samma gång. Det är så fantastiskt. Att bli så smärtsamt känslofylld och i samma andetag få lämna över mina plågor och få gå hem lättare, friare och med nytt hopp. Det är det bara Jesus som kan göra möjligt.

Just nu är det Ulf Christanssons En liten stund med Jesus (länk här) som får lov stilla mitt stormande inre! Lyssna, njuta, känn Guds kärlek.

”En liten stund med Jesus,
o, vad den jämnar allt
och ger åt hela livet
en ny och ljus gestalt.
När jag är trött av vägen
och allt som möter mig,
en liten stund med Jesus,
och allt förändrar sig.

En liten stund med Jesus,
vad frid den har med sig,
när kärlekslösa domar
av mänskor sårar mig.
Om missförstådd och sargad
från vänners krets jag går,
en liten stund med Jesus
dock helar alla sår.”

En tanke på “Att komma nära Gud genom musiken”

  1. Berör mitt hjärta!
    Vi borde ha ett församlingarnas där medlemmarna kunde få dela sina upplevelser o tankar!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s