Små tacksamma stunder

En vecka har gått ungefär sedan jag tog bort både facebook och instagram från min telefon. Jag vänjer mig oerhört fort med att inte scrolla på telefonen och efter bara ett par dagar saknar jag det inte ens.

Jag gjorde ju detta för att få en chans att sakta ner. Att vara mer närvarande i mina barn. Att gå och lägga mig på kvällen utan att ligga och kolla telefonen i sängen. Det fungerar bra. HJärnan har ställt om och det är skönt att inte veta vad alla andra gör hela tiden. Jag har faktiskt inte en aning om vad som hänt den senaste veckan.

Vädret har varit fint och vi har varit ute mycket. Jag grävde mig ett grönsaksland, kanske dumt placerat där lupiner slagit rot. Lupiner må vara en fin blomma, men det är faktiskt en invasiv art som vi bör bekämpa på grund av att den tar över och slår ut våra andra viktiga växter.

IMG_2043.JPG
Algot i en hög av torkat gräs

Jag tog fram spade och hacka. Grävde upp rot efter rot. Blev smutsig, jordig och svettig. Algot satt och grävde med sina små bebishänder. Maja inspekterade maskar och frågade tusen frågor. Barnen har lekt. Valle har försökt lära mig parkour, med stark betoning på försökt. Jag kan på min höjd hjula och stå på händer. Men vi har haft roligt. Fikat. Pratat. Bråkat mindre och ätit mängder av våfflor.

Och jag funderar då. Hade vi gjort detta om jag haft chansen att sitta och kolla min telefon? Om den lockat och dragit istället? Om mitt fokus legat på att dela bilder på sociala medier snarare än på stunden där och då med barnen?

Jag vet inte. Men det hade säkerligen tagit bort en del av glädjen och tacksamheten de stunderna förde med sig. Mina tankar hade varit längre bort och irritationen större.

Hur tänker ni andra om detta? Känner ni att sociala medier stör och tar fokus från stunden?

 

En tanke på “Små tacksamma stunder”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s