Pausar sociala medier

Den sista tiden har jag inte mått så bra. En del av min ångest är tillbaka, jag blir lätt stressad, gråter mycket och det mesta känns motigt och svårt. Jag är verkligen inte den mamman jag vill vara och som mina barn behöver. Helst av allt vill jag bara vila och känner rädsla inför mycket av utmaningarna i vardagen.

Igår bestämde jag mig för att ta en paus ifrån sociala medier. Jag har känt att det tar alltför mycket av min tid och mitt fokus. Scrollandet och alla intryck tar för mycket av min hjärnas resurser och även ifrån mitt känslomässiga förråd. Det är så lätt att fly in i telefonen, speciellt vid de tillfällen jag  behöver det som minst.

Jag känner ett behov av att vara närvarande i alla stunder, att vara i det jag gör och tillåta mig att andas. Äta min mat utan att först ta en bild. Leka med barnen utan att helt plötsligt ta en bild för instagram. Känna den friska vinden och vårens första värme mot ansiktet. Se barnen. På riktigt se dem. Jag vill att de känner att jag ser dem utan att en kamera är närvarande. Att det är dem och jag. Vara en smula mer anonym, inte behöva kolla om någon gillat mina bilder. Leka mera.

När hjärnan redan är i ett stressläge slåss varje intryck om att få plats och bekräftat. Jag vill spara det jag har till det som är viktigt just nu. Ladda om och ladda upp. Gräva ett litet grönsaksland och stoppa små pyttefrön i jorden tillsammans med barnen. Fika i skogen och uppleva hur allt vaknar till liv efter vintern. Se små små blommor kika upp ur den jordiga marken.

Jag vill ge mer av min tid till Gud. Låta hans röst få bli mer tydlig och inte låta den drunkna i allt annat brus. Bli stilla inför hans kärlek och låta hans godhet läka mig och leda mig. Jag vill läsa Bibeln mer. Be i tystnaden som uppstår när alla skärmar stängs av. Läsa en andaktsbok istället för facebookstatusar.

Men jag vill också ge mer av min tid och energi åt Rasmus. Att vi ska se varandra. Skratta tillsammans. Hålla varandras händer när vi promenerar istället för att låta handen bli upptagen av telefonen. Han och jag. Utan allt annat.

Både facebook och instagram är borttaget från telefonen. Bloggen kommer få mer av min tid och jag kommer dela mina inlägg på facebook via datorn. Vill ni kommentera det jag skrivit så gör det gärna här på bloggen och gilla min inlägg!

God fortsättning och Gud välsigne er ❤

5 reaktioner till “Pausar sociala medier”

 1. Låter bra. Jag tog bort mina sociala medier i affekt för ett tag sen, och var borta i några veckor. Nu är jag tillbaka och har upptäckt ett nytt beteende, jag kommenterar och gillar inte. Inte ens när jag tycker att ett inlägg är riktigt riktigt bra, eller när nån har skrivit en riktigt bra kommentar, eller har delat nåt jag brinner för. Skriver jag något så gör jag det direkt till personen i inboxen. Och det känns bra. Jag är trött på hela gilla-grejen. Det känns som nån slags konsumtionshets? Hur som helst, hoppas du hittar tid att söka Guds ljus, det är ju det som håller ihop oss. Utan det och vi blir splittrade och förvirrade arma stackare 🙂

  Gilla

  1. Verkligen konsumstionshets. Får många gånger en olustkänsla när jag postat på instagram. Saknar inte den appen alls, facebook har jag kollar ibland på datorn, men blir inte lika uppslukande som via telefonen! Några minuter, sen stämger jag ner 😊

   Gilla

   1. Bra! Sociala medier är ett sånt uppenbart problem för vår hälsa om man inte håller det i schakt. Jobbigt bara att behöva hålla det i schakt tycker jag. Det är just därför jag funderar på att helt enkelt ta bort. För var jag bra på att hålla det på en bra nivå utan att behöva anstränga mig, hade jag inte ens funderat på det.

    Gillad av 1 person

 2. Hoppas, hoppas många läser det du skrivit här. Så vackert och fint formulerat! Det är SÅ mycket som är värdefullare att lägga sin tid på utan att ständigt vara klistrad vid en skärm. Ett välsignat val du gjort!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s