Att känna lusten att skriva

Det har gått två dagar sedan jag fyllde 30 år. Ända sedan jag var liten har att läsa och skriva varit mina stora intressen. När jag kände mig ensam kunde jag öppna en av mina favoritböcker och känna gemenskap med karaktärerna. Böckerna gav mig tröst om jag var ledsen och om jag drabbades av hemlängtan långt borta gav de mig en känsla av trygghet och värme. Jag har ofta läst samma bok om och om igen, och ju fler gånger jag läst en bok ju mer trygghet har den gett mig. Som att krypa ner i sin varma gosiga säng efter en tuff dag. Hjärnan har fått vila i orden och meningarna den läst så många gånger tidigare. Som på autopilot.

Läsningen gav mig också lusten att skriva. Jag har alltid haft bra betyg i svenska, det kom naturligt för mig, det krävdes ingen större ansträngning som andra skolämnen. Jag skrev ofta små noveller på fritiden, dikter ibland, och mycket dagbok.

Bloggvärlden öppnade upp en stor möjlighet för mig som hobbyskrivare. Jag skaffade min första blogg innan Valle ens var född. Den utvecklades till en gravidblogg och senare till en mammablogg. Jag har även skrivit för två andra sidor, HelaPingsten och Ettannatliv, och lusten att skriva har alltid funnits med mig.

Den här sidan däremot har mest handlat om Jesus och mitt liv efter frälsning och vägen till den. Efter jag gav mitt hjärta till Jesus känner jag drivet att föra ordet vidare. Fingrarna kan vibrera av lusten att få ut orden som formas i mitt huvud.

Så, när jag nu fyllde fina 30 år i helgen fick jag det önskat mig i flera år. En dator för att skriva. Tack älskade Rasmus! Det var längesen jag skrev här, men nu är det dags att ruska liv i denna här bloggen.

TACK!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s