Jetlag och husman

Klockan är 04.07 och jag är fortfarande jetlaggad. Igår lyckades jag hålla mig vaken till 19.45 innan jag fick ge upp. 

Alla andra sover. Det är mörkt. Tyst. Jag slits mellan att försöka omsomna om och att gå upp och dricka kaffe, ensam. Har plöjt igenom instagram och facebook. Orkar inte tända lampa och läsa bok.

Okej, skoja, nu är Rasmus och Valle på toa helt plötsligt. Bara man tänker tanken på att göra något ifred så vaknar någon. Ska de somna igen? Jag väntar spänt. 

I alla fall. Jetlag. Nu får vi uppleva det åt andra hållet. Att kroppen är inställd på kväll när det inte ens är eftermiddag. Vid 17-tiden har hjärnan slutat fungera. När går det över? 

De första dagarna hemma har varit fantastiska. Det har druckits kaffe, ätits kaviarmackor med ägg och lagats husman. Vi planerar rumbyte och ommålning, bråkar inte (än), och barnen har fått tillbaka aptit på mat och sömn. Vi har röjt fram vinterkläder, rensat garderober på urvuxet och börjat fylla på kylskåpet. 

Leverpastejmacka på finporslinet.

Vår lägenhet känns som ett palats och vore jag en katt så hade jag spunnit konstant i två dagar. Jag har alltid varit en hemmakär människa som avskytt att sova borta. Har alltid älskat att komma hem oavsett kort eller lång tid borta. Ingen av oss mår bra utan rutiner eller sysselsättning. Jag börjar jobba på måndag och Rasmus ska vara föräldaledig till april. Det blir bra det här. 

Jaha, nu är klockan 04.54 och alla är vakna. Jag antar att vi får se oss besegrade av Jetlag ännu en gång. Tack och lov för kaffe.

En tanke på “Jetlag och husman”

  1. Hej!
    Hittade till din blogg när jag har sökt Thailand, kanske kommer snabbt inpå men vi har aldrig varit till Thailand har kollat sökt, sökt tycker det är sååå svårt vad ska man välja.. Vi vill inte bo på något stort ställe utan lagom, vill ha space vid solstolen och fint bad, våra tjejer kommer att bli med och är ca 22, 20 år vid den tiden. Har du något tips att ge mig? Vi kommer att vara borta ca 14 dgr, antar att det är flyg som man får boka först. Många frågor…
    Mvh Moa

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s