Sista dagen. Imorgon tidigt går flyget hem. Till Kylan och fluffiga kuddar. 

I lördags tog vi nattåget från Chiang Mai i norr ner till Bangkok. En resa på tretton timmar. Det gick över förväntan.

Vi hade bokat varsin sovkupé som det gick att öppna upp emellan. Jag tyckte det var mysigt, Rasmus tyckte det kändes som en allmän toalett med säng. Kanske för att han hade kackerlackor i sitt handfat. 
Första timmen när det fortfarande var ljust satt vi och tittade ut på allt det gröna, men vid 19-tiden somnade barnen och strax efter somnade vi också. Det var en speciellt känsla att sova på tåget. Det skumpade, ryckte, gnisslade och tutade. Tågstandarden är inte riktigt som i Sverige kan vi konstatera, där tågen susar fram relativt mjukt och tyst. Och med inte riktigt menar jag totala motsatsen. MEN! Toaletten var en toalettsits och inte ett hål i golvet, alltid något. Det fanns till och med toalettpapper, lyx.

Just nu bor vi på ett hotell i som ligger avskillt från trafiken. Här är en grön trädgård, fontäner och en pool. Riktigt fint och avkopplande för att vara Bangkok. 

Valle förklarade igår hur resan hem skulle gå till. Först flyg lääänge till Norgland (vi mellanlandar i Finland, men okej), och där skulle vi tydligen stanna några veckor innan vi flyger till Sverige. Jag försökte förklara att vi bara skulle stanna en timma på flygplatsen, men nej, vi skulle bestämt stanna några veckor i Norgland.

På flyget hit för tre månader sen.

Allt är packat, klockan ställd på 04.45 och jag känner mig inte ens nervös för hemresan. Det ska bara bli skönt. Att komma hem till kaffe som går att dricka svart, och äta mat som innehåller potatis, grädde, smör och vitlök, vilket är det perfekta receptet på ren kärlek. Jag vill inte äta thaimat de närmsta tre åren, okej? 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s